Algemeen

Hoe schrijf je een boek?

Boek schrijven

Waarom? Omdat het schrijven van een boek moeilijk is, en als je succes wilt hebben moet je obstakels kunnen overwinnen, fouten maken, ervan leren, en uiteindelijk vooruit komen, niet blijven zitten kniezen. De grootste fout die de meeste mensen maken is om te hopen op succes. Maar succesvolle mensen vertrouwen niet op toeval. Het wordt een “triade” genoemd – een balans van geluk en vaardigheid.

Succesvolle mensen zijn van nature nieuwsgierig. Ze willen dingen beter begrijpen. Ze willen weten hoe ze dingen beter kunnen maken. Nieuwe dingen leren geeft hoop, hoe rijk het leven van een persoon kan zijn. Het is intuïtief en het maakt succesvolle mensen zelfverzekerder in het toegeven aan het toeval, in plaats van vast te houden aan succes.

Het is gemakkelijk om lui te worden als je vertrouwt op wat er in het verleden is gebeurd. Probeer te leren van wat goed is gedaan in plaats van te geloven dat de kansen tegen je zijn omdat het nog niet eerder is gedaan. Eén ervaring gevolgd door één briljant idee kan je als een kanshebber met schijnbaar goede kansen openen.

Er zijn verschillende boeken/methoden over het overwinnen van hindernissen en het met obsessieve vastberadenheid vooruitkomen, maar vaker wel dan niet zijn de beste methoden om over jezelf te leren degene die je zelf verzint. In plaats van de standaard formule testmethode te doen, volg je je eigen pad. Dit zal je richten en focussen. Je krijgt een beetje geluk (meestal wordt er een uur van je tijd aan je gekoppeld), en je hebt een paar goede ideeën. Heb je de potentie om een componist te zijn? Haal het eruit. Wil je podcaster worden? Leer het jezelf. Twijfel je aan alles wat je aan het systeem te danken hebt? Begin daar alleen over na te denken. Ben je aan het overdenken? Zoek het uit.

Je moet je boek zien als een race tegen de klok. Als je slaagt, geweldig! Als je faalt, neem je de klap en ga je verder. Een hardloper kan nooit rusten. Als je in een race bent voor een kans op succes, moet je meestal proberen om zo snel als je kunt te gaan, terwijl je nog kunt. Maar als je buiten adem raakt en stopt, ben je klaar. Het enige wat je kunt doen is teleurgesteld zijn dat je iets hebt gemist, en nog harder je best doen om weer mee te doen. Als je volhoudt. Dus, schrijf een vriend, een beetje van een probleem dat je kunt bedenken, en breng een tijdje door met het schrijven van een roman.

Maak het beste van de tijd. Als je eenmaal begonnen bent om 5:00 uur, dan moet je dat tenminste schrijven. Daarom is het ok om te zitten, door te werken, en gedurende de dag moet je e-mail beantwoorden of verzoeken van sociale media beantwoorden. Je hoeft niet de hele dag te vullen met saaiheid. Als je vergeet je lunchpauze te nemen, vreet je alles op.